Meer over Novi Kunststoffen

Novi Kunststoffen specialiseert zich in het vervaardigen van kunststof onderdelen en machinegarnituren. In de regel vindt u onze afnemers dan ook in de afvulindustrie (zoals brouwerijen, limonadefabrieken, cosmeticafabrikanten). De afvulmachines waarmee de vloeistofhouders worden gevuld, behoeven kunststof geleide-delen. Deze transporteren de flessen, flacons en potten door de afvulmachine, hetgeen erg nauw luistert. Enerzijds mogen de te vullen zaken geen schade oplopen, anderzijds moet de slijtage aan de machine zoveel mogelijk beperkt worden om de inzetbaarheid te maximaliseren.

Onze expertise is met name het ontwerpen en fabriceren van de invoerwormen, geleidingen en transportsterren. Hiertoe zijn wij uitgerust met een computergestuurde frees- en draaibank.


CNC-machine
CNC werkbereik:
x-as: 3200 mm
y-as: 1550 mm
z-as: 300 mm

Na de oprichting in 1990 bleek onze mix van producten en diensten goed aan te slaan en groeide de organisatie tot haar huidige grootte. Ons machinepark nam evenredig in omvang toe, zodat wij in 1995 een nieuw pand te Klundert betrokken. Deze lokatie werd mede gekozen vanwege de strategische ligging: veel van onze afnemers en prospects zijn in Belgie en Nederland gevestigd.

Onze relaties blijken vooral gecharmeerd te zijn van onze 'no nonsense' werkmethode en korte communicatielijnen. Dit zorgt voor een snelle en doeltreffende oplevering van producten en diensten, hetgeen zich direct vertaalt in verhoogde inzetbaarheid van de machines van onze klanten.